Bengal kedisi yetiştirilme bölgesi olarak ilk defa Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan görünüm olarak fazlasıyla vahşi duran bir kedi ırkıdır. Görünüm olarak bu kadar vahşi durmasına rağmen yapı bakımından fazlasıyla uysal aynı zamanda sakindir. Geçmişi çok eskilere dayanmasına rağmen ırk olarak kabul edilmesi henüz daha çok yakın bir tarih olan 1997 yılına dayanmaktadır. Desenleri ve vücut yapısı ile adeta bir leopara benzemektedir. Kedi yetiştiricileri tarafından yapılan Habeş kedisi, Mısır Mausu ve British Shorthair kedilerinin çiftleştirilmesinin sonucunda Bengal kedisi ortaya çıkmaktadır. Bir kedi sahiplendirmek istiyorsunuz ve gerekli araştırmaları yaptıysanız son olarak bu ırk hakkında bilgiler verdiğimiz Bengal Kedisi Özellikleri ve Bakımı adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
Başka Kedilerle Geçinme | Orta |
Çocuklarla Geçinme | Orta |
Dikkat ve İlgi | İyi |
Konuşkanlık | Orta |
Oyunculuk | Çok Oyuncu |
Avcılık | Orta |
Aktivite | Yüksek |
Bağımsızlık | Yüksek |
Bengal Kedisi Genel Özellikleri
Karakteri: Sıcakkanlı ve Meraklı bir yapı
Tüy Yapısı : Kısacık Tüyler
Gövde: Az İri ve Kaslı
Kürk : Yumuşak ve Sık
Kuyruk: Uzun ve ince bir yapı
Bengal kedisi, kaslı ve atletik bir vücuda sahip olması sebebiyle kedi sahiplenmek isteyen kişilerin fazlasıyla dikkatini çekmektedir. Görünüş olarak diğer kedilerden farklı olmasının sebebi ise tüylerinde bulunan desenlerin ve küçük vücut yapısının adeta leoparı andırıyor olmasıdır. Bu kedinin tüylerine uygulayacağınız kedi pudrası ile tüyleri daha parlak bir hal kazanacak aynı zamanda göze daha güzel görünecektir. Ne kadar vahşi bir görünüme sahip olsalar da yapılarından kaynaklı olarak sivri bir çene şekli ve bunun yanı sıra uysal bir kedi olmaları onları tam bir ev kedisi yapıyor. Bengal kedisi kürk rengi çeşitliliği bakımından karşımıza kahverengi – benekli desen, siyah – düz desen, mavi gözlü – benekli desen, gümüş – benekli desen olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu ırkın ortalama ağırlığı ise tüm kedilerin özellikleri ile neredeyse aynı ağırlıkta yani 3 ile 7 kilo arasında görülmektedir.
Bengal Kedisi Karakteri
Bengal kedisi vahşi doğası sebebiyle sürekli insan kucağında olmaktan hoşlanmayan bir ırktır. Fakat bu durum sahibine göre tamamen farklılık gösterebiliyor. Başka insanlar ile arasını pek fazla iyi tutmazken sahibiyle çok ayrı bir iletişim içerisinde olabiliyorlar. Bakıcısı ile arasının bu kadar iyi olması onun bazı konularda fazla ilgi duymasına sebep olmaktadır. Bu sebeple eğer yoğun bir hayat yaşıyorsanız kediniz ile ilgilenemeyecek iseniz bu kediyi asla ve asla size önermiyoruz. Bunun sebebi ise yeteri kadar ilgi gösterilmediği durumlarda bu ırk bunalıma girebiliyor. Bunalıma girmesi sebebiyle yalnız kalmaktan kesinlikle hoşlanmamaktadır. Enerjik bir yapıda bulunması sebebiyle sahibi ile sürekli oyun oynamaktan fazlasıyla hoşlanmaktadır.
Bengal Kedisi Bakımı
Bengal kedilerinin kısa yapıda olan tüyleri haftalık rutin bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bunun sebebi derisinin sürekli ölü deri bırakması ve aynı şekilde tüylerinin dökülmesidir. Bu ırkta banyo olayı kolay kolay gerçekleşmemek ile birlikte çok gerektiği durumlarda işe yarayabilir.
Diş Bakımı
Diş bakımı konusuna gelindiğinde ise diş eti rahatsızlıkları ile karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka düzenli olarak dişlerini fırçalamanız gerekecektir. Eğer bu bakımı günlük olarak yapamıyorsanız kesinlikle haftalık olarak yapmanız gerekmektedir.
Tırnak Bakımı
Tırnaklarının sağlığı ve canını acıtmaması için mutlaka ikişer haftalık rutin tırnak bakımları ile tırnaklarını kesmeniz gerekmektedir.Tırnak bakımı kedinizin rahat yürüyebilmesi için mutlaka gerekmektedir. Eğer kedinizin tırnaklarının bakımını dikkatli bir şekilde yapmazsanız, yürürken ve tırmanırken canı yanacaktır.
Göz Bakımı
Aynı şekilde bununla beraber göz kenarlarında oluşacak akıntıları da alkolsüz bir ıslak mendil kullanarak temizlemeniz gerekiyor. Her iki göz içinde farklı bir bez kullanmak kedinizin bir gözünde olan mikropların diğer göze sıçramaması için çok önemlidir. Bu konuya mutlaka duyarlılık göstermeniz gerekiyor.
Kulak Bakımı
Kulak bakımı için ise ikişer haftalık arayla bakımlar gerçekleştirebilirsiniz. Kulakların içerisinde bulunan kiri ve pisliği kulak çöpü gibi sivri maddeler kullanmadan yine bez yardımıyla temizlemeniz gerekmektedir.
Tuvalet Yaptığı Bölgenin Temizliği
Kedinizin tuvaletini yaptığı kum kabının temizliği her şeyden önemlidir. Kediler pis olan bölgelere genelde tuvaletlerini yapmazlar. Bu sebeple tuvaletini yapacağı bölgeyi mutlaka temiz tutmalısınız. Aksi taktirde kediniz kumuna değilde evin farklı bir bölgesine tuvaletini yapmaktan hiçbir durumda çekinmeyecektir.